Bemutatkozás - Rönktó

A Nagyrédei víztározó rendszere Heves megyében, Gyöngyös előtt, Nagyréde községben található. A horgásztó Budapesttől 60 km-re helyezkedik el, az M3-as autópályán vagy a 3-as országúton, kb. 40 perc alatt megközelíthető. A tó a Mátra lábánál, hegyek, erdők ölelte, érintetlen festői környezetben fekszik, vízét két patak is táplálja. Az 1960-as évek elején létesített egykori TSZ víztározó, eredetileg mezőgazdasági célokat szolgált, 2010-től pedig sporthorgász-tóként üzemel. A teljes terület 36 hektár, amelyből a nagy tó 22 hektárt, a hátsó, rönk tó pedig 10 hektárt tesz ki. A nagy tó átlagos mélysége 1,4 – 2,2 méter között mozog. A tavat sűrű, benyúló ősnádasok, part menti bedőlt fák, rönkök, illetve változatos, iszapos mederfenék jellemzi.
 
Igazi vadregényes környezet
Rendkívül változatos meder 

A tavon a „fogd meg és engedd vissza” (Catch & Release) szemlélet és horgászati módszer alapján a horgászok minden halat kötelesek kíméletesen visszaengedni! A horgászrend kialakításánál a természetes környezet és a háborítatlan élővilág megőrzése volt az elsődleges szempont.


A tározóban megtalálható Magyarország összes őshonos halfaja. A halfaunát főként az 5-10 kg körüli pontyok, amurok jellemzik. Továbbá szép harcsák, gyönyörű süllők és csukák színesítik a tározó zavartalan élővilágát. A rekordlistás méretű fogások a honlapon folyamatosan nyomon követhetőek.

nagyredei horgaszto
A horgászok minden halat kötelesek visszaengedni
nagyredei horgaszto
Catch & Release
Nagyrédei Horgásztó - www.nagyredeihorgaszto.hu
Vízparti szállás, különálló zuhanyzóblokk, női-férfi toalett
 
A szabadtéri sütési, főzési, sátorozási lehetőség adott, valamint a gyermekeknek egy játszótér homokozóval is ki lett alakítva. A tó összes állásához kövezett út vezet, illetve egy kamerával megfigyelt parkoló is vendégeink rendelkezésére áll. További képek a tóról, illetve az állásokról a galéria menüpont alatt találhatóak.
 

Minden Kedves Vendéget szeretettel várunk!
Nagyrédei Horgásztó Kft.