Bemutatkozás - Rönktó

A Nagyrédei víztározó rendszere


A Nagyrédei víztározó rendszere Heves megyében, Gyöngyös előtt, Nagyréde községben található. A horgásztó Budapesttől 60 km-re helyezkedik el, az M3-as autópályán vagy a 3-as országúton, kb. 40 perc alatt megközelíthető. A tó a Mátra lábánál, hegyek, erdők ölelte, érintetlen festői környezetben fekszik, vízét két patak is táplálja. Az 1960-as évek elején létesített egykori TSZ víztározó, eredetileg mezőgazdasági célokat szolgált, 2010-től pedig sporthorgász-tóként üzemel. A teljes terület 36 hektár, amelyből a nagy tó 22 hektárt, a hátsó, rönktó pedig 10 hektárt tesz ki.


A Rönktó

Terület: ~10 ha, Átlagos vízmélység: ~3 m, Legmélyebb pont: ~6 m, Mederfenék: Rendkívül változatos.

Nevét, a területen korábban elhelyezkedő erdőről kapta. A tározó negyedén ezek maradványai, az óriási fák tuskói továbbra is megtalálhatóak. A meder rendkívül változatos, és dobótávon belül mindenhol rejteget érdekességeket, felfedezni valókat. Találhatóak sekély részek, melyek hamar felmelegszenek, menedéket biztosító tuskók, bokrok, összefüggő nádasok, kisebb-nagyobb szigetek, félszigetek, púpok, dombok, törések, árkok és feneketlen mélységek is. Mindenki megtalálja a számításait, a könnyebb tereptől az egészen extrémig. A terület, különálló tóként, elsődlegesen előtározóként, vízgyűjtőként, illetve vízszűrőként került beiktatásra a tórendszerbe, mindazonáltal a rendkívüli adottságok miatt a horgászat felé is kitárta kapuit. A tó alapjai egykorúak a teljes tározóval, és így már több mint 60 éves. A rekonstrukciós munkálatok során, az iszap és az elterjedt nádas ki lett kotorva, az erdő egy része pedig el lett árasztva. Mindez lehetőség adott egy olyan meder kialakítására, mely minden tekintetben a halak élővilágának és a horgászok álmainak metszéspontját eredményezte. A környezet festői, lélegzetelállító, és ízig vérig érezni a természet lüktetését benne. A tavat a Mátra hegyvonulata, a vízig érő fenyves és a patak mentén húzódó erdő öleli körbe. Bőséges és különleges halállománnyal rendelkezik, igazi élmény tó, ahol akár egy nap alatt is rengeteg kapásban lehet részük az idelátogatóknak. Az esélyegyenlőség nevében és a horgászat igazi gyökereit tisztelve, a tavon kizárólag dobós módszerrel lehet horgászni, csónak használata tilos.


BEMUTATÓ VIDEÓ:

https://www.youtube.com/watch?v=hQuh21FHbYQ


Igazi vadregényes környezet
Rendkívül változatos meder 

A tavon a „fogd meg és engedd vissza” (Catch & Release) szemlélet és horgászati módszer alapján a horgászok minden halat kötelesek kíméletesen visszaengedni! A horgászrend kialakításánál a természetes környezet és a háborítatlan élővilág megőrzése volt az elsődleges szempont.


A tározóban megtalálható Magyarország összes őshonos halfaja. A halfaunát főként az 5-10 kg körüli pontyok, amurok jellemzik. Továbbá szép harcsák, gyönyörű süllők és csukák színesítik a tározó zavartalan élővilágát. A rekordlistás méretű fogások a honlapon folyamatosan nyomon követhetőek.

nagyredei horgaszto
A horgászok minden halat kötelesek visszaengedni
nagyredei horgaszto
Catch & Release
Nagyrédei Horgásztó - www.nagyredeihorgaszto.hu
Vízparti szállás, különálló zuhanyzóblokk, női-férfi toalett
 
A szabadtéri sütési, főzési, sátorozási lehetőség adott, valamint a gyermekeknek egy játszótér homokozóval is ki lett alakítva. A tó összes állásához kövezett út vezet, illetve egy kamerával megfigyelt parkoló is vendégeink rendelkezésére áll. További képek a tóról, illetve az állásokról a galéria menüpont alatt találhatóak.
 

Minden Kedves Vendéget szeretettel várunk!
Nagyrédei Horgásztó Kft.