Bemutatkozás

A Nagyrédei víztározó rendszere Heves megyében, Gyöngyös előtt, Nagyréde községben található. A horgásztó Budapesttől 60 km-re helyezkedik el, az M3-as autópályán vagy a 3-as országúton, kb. 40 perc alatt megközelíthető. A tó a Mátra lábánál, hegyek, erdők ölelte, érintetlen festői környezetben fekszik, vízét két patak is táplálja. Az 1960-as évek elején létesített egykori TSZ víztározó, eredetileg mezőgazdasági célokat szolgált, 2010-től pedig sporthorgász-tóként üzemel. A teljes terület 36 hektár, amelyből a nagy tó 22 hektárt, a hátsó, rönk tó pedig 10 hektárt tesz ki. A nagy tó átlagos mélysége 1,4 – 2,2 méter között mozog. A tavat sűrű, benyúló ősnádasok, part menti bedőlt fák, rönkök, illetve változatos, iszapos mederfenék jellemzi.
 
Nagyrédei Horgásztó - www.nagyredeihorgaszto.hu
Hegyek, erdők ölelte, festői környezet
 
A tavon a „fogd meg és engedd vissza” (Catch & Release) szemlélet és horgászati módszer alapján a horgászok minden halat kötelesek kíméletesen visszaengedni! A horgászrend kialakításánál a természetes környezet és a háborítatlan élővilág megőrzése volt az elsődleges szempont.
 
nagyredei horgaszto
50 éves, 22 hektáros víztározó 

A több mint 50 éves tározóban megtalálható Magyarország összes őshonos halfaja. A halfaunát főként a 10 kg körüli pontyok, amurok jellemzik, de nem ritkák az akár 20 kg-ot is meghaladó példányok. A hosszú évek során több, ritkaságszámba menő, kapitális méretű hal fejlődött ki a tó állományában. Óriási, 50 kg-nál is nagyobb harcsák, gyönyörű süllők és csukák színesítik a tározó zavartalan élővilágát. A rekordlistás méretű fogások a honlapon folyamatosan nyomon követhetőek.
 
nagyredei horgaszto
A horgászok minden halat kötelesek visszaengedni
nagyredei horgaszto
Catch & Release
 
A tározó minden évben több neves horgászversenynek is otthont ad.  A tavaszi CarpSoul Tactical Encounter bojlis kupa a 3 fordulós helycseréjével igazi kihívást jelent a profi pontyhorgászok számára, míg az őszi Carp Classic Nagyréde, egy baráti hangulatú, házi kupa, ami a tó alapszabályaira épül. A híres harcsaspecialista, Koós Ferenc 2010-óta minden évben megrendezi a mára hagyományt teremtő harcsatáborát, ahol nem ritkák az akár 50 kg feletti, hatalmas fogások sem. Évente legalább egy verseny keretében ellátogatnak a pergetés szerelmesei is Nagyrédére, hiszen a süllőállomány a tározók tekintetében országos hírnévnek örvend.
 
 
22,90 kg – Rekord ponty 
nagyredei horgaszto
20,50 kg – Rekord ponty
nagyredei horgaszto
26,70 kg - Rekord amur
nagyredei horgaszto
55,00 kg - Rekord harcsa
 
A tavon, a kényelmes és zavartalan horgászat érdekében mindösszesen 17 horgászállás (az állásokon kényelmesen 2-3 ember, 4-6 bot fér el) található, melyeken előzetes bejelentkezés alapján lehet horgászni. Minden álláshoz sátorhely, fedett beülő, tűzrakó, szemetes és WC tartozik, továbbá az 1. - 6. horgászhelyeken lehetőség van áram, faházak illetve szállás igénybevételére. Ezen felül csónak, elektromos motor, illetve akkumulátor is bérelhető. Az ideérkezők egész évben, napi 24 órában horgászhatnak a tavon.
 
Nagyrédei Horgásztó - www.nagyredeihorgaszto.hu
Minden álláshoz fedett beülő, sátorhely, tűzrakó, szemetes és WC tartozik
 
A tónál különálló zuhanyzóblokk, illetve női-férfi toalett található. A parton széles kínálatú Büfé várja a vendégeket, melyben különféle hideg, meleg étel, üdítő, kávé, Nagyrédei bor, szeszes ital kapható.
Az 1,2,3,4 horgászhelyeknél közvetlen vízparti faházak bérelhetőek.
Az 5,6 horgászhelynél egy 50 m2-es minden igényt kielégítő, 5 fő számára alkalmas apartman bérelhető.
 
 
Közvetlen vízparti faházak
Nagyrédei Horgásztó - www.nagyredeihorgaszto.hu
Vízparti szállás, különálló zuhanyzóblokk, női-férfi toalett
 
A szabadtéri sütési, főzési, sátorozási lehetőség adott, valamint a gyermekeknek egy játszótér homokozóval is ki lett alakítva. A tó összes állásához kövezett út vezet, illetve egy kamerával megfigyelt parkoló is vendégeink rendelkezésére áll. További képek a tóról, illetve az állásokról a galéria menüpont alatt találhatóak.


Horgászhelyek
 
<object data="http://www.youtube.com/v/LChRKm35jCI?version=3&hl=hu_HU" height="360" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" type="application/x-shockwave-flash" width="640">           </object>
 
Bemutató videó


A lejátszáshoz kattints a képre!


Minden Kedves Vendéget szeretettel várunk!
Nagyrédei Horgásztó Kft.